10 Kasım 2016 Perşembe

Hafif Makyaj Nasıl Yapılır?

Hafif Makyaj Nasıl Yapılır?

Hafif makyaj, yapımı en kolay olan makyaj türlerinden birisidir. Hafif makyaj genellikle günlük makyaj olarak da nitelendirilebilir. Bunun yanı sıra özellikle yaz günlerinde yapılacak olan pek çok parti, kına ve düğün gibi organizasyonlarda çok fazla terleme ihtimali bulunduğu için tercih edilen makyaj biçimidir. Hafif makyaj genellikle teni yoğun bir şekilde kaplayan ve örten makyajın tam aksine hem çok doğal görünen hem de ten üzerinde katman katman ağırlığı hissedilmeyen makyajdır. Böylelikle bu makyajı kusursuz güzelliğe sahip olmanız gerekmediği günlerde zamandan tasarruf etmek amaçlı da tercih edebilirsiniz. Makyaj yaparken profesyonel olmanıza gerek kalmayan hafif makyaj, yaklaşık olarak sadece 15-20 dakikanızı alacaktır.

Hafif Göz Makyajı Uygulaması

Hafif makyaj yapımı için ilk olarak göz makyajından başlanılabilir. Göz kapağının üzerine ten rengi ile aynı tonlarda bir far uygulandıktan sonra kahverengi tonlarında herhangi bir fare ile göz bitiminden göz bebeğine doğru kahverengi far hafifçe yayılarak uygulanarak göz makyajının far kısmı bitirilir. Far ile uyumlu olması için eyeliner fırçasına kahverengi fardan bir miktar alarak kirpik diplerine incecik sürerseniz çok dikkat çekici gözlere sahip olmanın yanı sıra yaptığınız makyaja uygun en doğal görünümlü eyeliner uygulamasını da yapmış olursunuz. Yine de siyah ve belirgin eyeliner sevenler için yapılacak işlem ise kahverengi veya siyah bir eyeliner ile kirpik diplerinde hafifçe göz yaşına kadar incecik bir şerit çekilir. Hafif makyajlarda genellikle kalın eyeliner tercih edilmediği için bu yönteme başvurulur. Eyeliner uygulanan göz makyajında kirpikler maskarasız bırakılmaz. Bir veya iki kat uygulanan maskara ile göz makyajı tamamlanmış olur.

Hafif Ten Makyajı Uygulaması

Günlük hafif bir makyaj yapılacaksa en önemli adım ten makyajıdır. Günlük makyaj ile de benzerlik gösteren hafif ten makyajının yapımında  genellikle su bazlı fondöten veya renkli nemlendirici tercih edilir. Bu sayede yoğun pudralı fondötenler kullanılmaz ve cilt katmanlar halinde görünmez. Ayrıca su bazlı fondötenler zamanla oksitlenme yaşasa bile rengi koyulaşmaz ve cilt ile bütünlüğünü bozmaz. Böylelikle istenilen hafif makyaj elde edilmiş olur. Bütünlüğü sağlamak amaçlı fondöten üzerine cilt tonuna uygun olan bir pudra ile sabitleme işlemi yapılır. Kuru cilt tipine sahip kişilerin pudra kullanmaya ihtiyacı yoktur. Bunun sebebi ise pudra makyajı sabitlemekle kalmayıp cilde mat bir görünüm de kazandırmasıdır. Bu yüzden kuru ciltlerde kullanıldığında ciltte pul pul bir görünüme sebep olur. Pudra uygulandıktan sonra kişinin cilt tonuna yakışan uygun renkte bir allık belli belirsiz uygulanır. Böylece hafif ten makyajını da bitirmiş olacaksınız.


Hafif Dudak Makyajı Uygulaması

Hafif makyaj var ile yok arası yapılması gerektiği için dudak renginde veya tonlarında bir ruj ile dudaklar renklendirilir. Pek çok makyaj firmasının koleksiyonunda bulunan bu renkli rujlar genellikle “nude” ismi ile anılır. Normalde dudak makyajı uygularken yapılmasına rağmen hafif dudak makyajında dudaklarınıza kalem ile çerçeve yapmanıza gerek yoktur. Fakat yine de dudakların çok ince olan kişiler çok fazla kalem ile dudaklarından taşırmadan uygulama yapabilirler. Aynı şekilde sürülen rujun kalıcılığını artırmak için dudaklar yalnızca çerçeve kısmından değil iç kısımlarından da kalem ile boşanmasının ardından ruj uygulandığında çok daha kalıcı ve dolgun görünecektir. Bu adımı son zamanlarda popüler olan ve hafif makyaj için ideal olan mat rujlar ile yaparsanız çok daha doğal görüneceğini fark edeceksiniz.

Hafif makyaj hemen hemen her saç modeline uygun olduğu için her mevsim tercih edilen ve uygulanan bir makyaj türüdür. Kendi cilt tonunuza uygun olan ten ürünlerini bulduktan sonra hafif makyajınızı her gün bu şekilde kendi başınıza uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder